Att skriva ett personligt brev

I jakten på ett nytt jobb eller på drömjobbet så är det otroligt mycket man måste tänka på. Först måste man givetvis hitta jobbet och sedan skriva ett CV men något som är troligt viktigt är också att skriva ett personligt brev. Det är det personliga brevet som berättar om en själv och varför man är mest lämpad för det jobb man söker.

Ha en mall men skriv för varje jobb

Det är väldigt viktigt att man tänker på att man inte kan skriva ett personligt brev och skicka med det till alla ansökningar man gör. Det är helt okej att man har en grund och en mall, detta kan vara en kortare presentation om sig själv men därefter så måste man skriva för den aktuella jobbannonsen man har hittat.

Utgå från aslider1nnonsen

Det lättaste sättet att skriva ett riktigt bra personligt brev är att läsa jobbannonsen noga och skriva utifrån den. Många företag skriver vad de söker för person i form av kunskap och personlighet. Genom att använda den redan givna informationen och föra in den i sitt personliga brev genom omskrivningar och omformuleringar så har man en bra grund. Det handlar om att sälja in sig själv till det företag man vill jobba hos.

Säljande rubrik

Att ha en säljande rubrik är jätteviktigt. Man måste med några få ord berätta om sig själv och därefter kort i några rader berätta varför man är just den personen de söker och att det spelar ingen roll om man kanske inte har alla de krav de söker men man är ändå den absolut bästa personen de kan tänkas få.

Välskrivet

En viktig sak som många inte tänker på är att ens personliga brev måste vara välskrivet. Det måste ha bra grammatik, bra svenska och bra stavning. Styckeindelning, och punktion är också viktigt. Ens personliga brev tillsammans med ens CV är det första intrycket man ger ett företag när man söker ett jobb. Om man får till en intervju så blir man dömd efter ens personliga brev och CV så att se till så att allt är välskrivet är det absolut viktigaste.