CV- mer än bara ett papper

Det absolut vanligaste sättet att lämna över ett CV när man söker jobb är att ha skrivit ner informationen på ett papper eller i ett dokument som man sedan lämnar in eller skickar över via mail. Vissa sidor väljer att ha ett eget kontaktformulär när lägger ut nya tjänster, för att underlätta i urvalet.

Att få sitt CV att skilja sig från alla andra människor som har skickat in sin ansökan, kan vara både tidskrävande och svårt. Det kan kännas jobbigt att behöva lägga ner så pass mycket tid och energi på ett CV, men sanningen är att det allt som oftasjob-offer-take-sure-thing-wait-something-bettert kommer att gynna sig.

På senare tid har det blivit mer och mer vanligt att människor väljer att använda sig av andra sätt för att informera om sig själva än det sättet man är mest van vid. Ett av de kanske vanligaste sätten att se till att synas i mängden är att man spelar in en video med sig själv, där berättar man om varför man vill ansöka om tjänsten, sina tidigare erfarenheter, men också hur man är som person. Detta är ett mycket bra sätt att bli ihågkommen, eftersom man inte lika lätt hamnar i samma hög som alla resterande papper eller mail.

Bara fantasin sätter gränser för hur du vill ansöka om ett jobb, men kom ihåg att oavsett hur du väljer att ansöka, så kommer du behöver se till att företaget får den information dom behöver om dig för att se om du kan vara aktuell för jobbet. Det går att göra en helt fantastisk presentation, men om du inte uppfyller det krav som företaget kan tänkas ha, kommer du tyvärr inte heller att ha möjlighet att komma på en intervju.

Våga vara kreativ i ditt skapande av CV och visa företaget att du är det där lilla extra som verksamheten behöver!