Fler vägar till jobb

Det absolut vanligaste sättet för många att söka jobb är att använda sig av arbetsförmedlingens tjänster men det finns många fler vägar till drömjobbet.

Bemanningsföretag och andra jobbportaler

Idag finns det ett stort utbud a164123455_0v bemanningsföretag och jobbportaler som alla erbjuder hjälp till jobbsökare, både när det kommer till hur man lägger upp sitt CV, vad man ska tänka på vid en anställningsintervju men även när det kommer till jobbannonser. Dessa jobbannonser brukar skilja sig en hel del om man jämför dem med de som finns på arbetsförmedlingens sida. Det är bra att ha koll på vad för annonser som postas var, för detta kan hjälpa en att hitta ett jobb man verkligen vill ha och trivs med.

Ta kontakt med företag

Många företag som letar personal lägger aldrig upp jobbannonser förutom på sin egen sida eller lägger inte upp några alls. Detta för att de vet om att personer som verkligen är intresserade av att jobba för dem tar kontakt med dem och hör efter om lediga positioner. Därför är det bra att kontakta företag man är intresserad av både via mail och telefon. Om man kan så är det även bra att besöka företaget. Om de säger att de inte söker personal för tillfället kan man alltid återkomma till företaget senare. Det är större chans att få ett jobb om man tar kontakt och är lite ihärdig. Man ska inte vara jobbig och tjatig men att ha lite koll på företagen och påminna dem lite fint om att man söker jobb är en fördel.

Våga fråga

Det bästa man kan göra är att berätta för alla man känner att man söker ett jobb. De kan då tipsa om företag de vet söker personal eller vet med sig om att deras arbetsplats söker jobb. Så genom att berätta att man söker jobb och ber folk man känner fråga runt så ökar chanserna till ett jobb.