Alla behöver ett jobb. Dels för att få en inkomst, dels för att ha något att fördriva sin tid med. Få ting är så förlamande som att vara arbetslös och känna hur tiden bara rinner iväg utan att man ens har pengar att uppfylla sina mest grundläggande önskningar med. Men de som är arbetssökande vet att det kan vara en jobbig och svår process med allt som leder dit. Hur hittar man ett ledigt jobb som man vill ha? Hur skriver man ett bra CV? Och hur bör man bete sig på en anställningsintervju? Kort sagt: hur ska man egentligen bete sig för att nå fram till det där åtråvärda jobbet?

Vi på Jobbladet känner till hur jobbigt det kan vara. Därför har vi på denna hemsida försökt göra något åt det. Här finns bland annat tips och tricks för hur man kan gå till väga för att skriva ett bra CV, hur man ska bete sig på en arbetsintervju, vad man ska ha med i ett personligt brev och så vidare. Här finner du också inte minst annonser till olika jobb inom olika kategorier. Vi hoppas att du här ska hitta den hjälp du behöver för att nå fram till ditt drömjobb eller kanske bara ett jobb över huvud taget.

Vår ambition är att underlätta för dig som är arbetslös eller bara vill ha ett nytt jobb att hitta det som passar just dig. Vi är arbetssökandets bruksanvisning och vi vill göra den väg som leder fram till att få ett arbete mindre krokig!