Så lyckas du med anställningsintervjun

Det kan vara oerhört spännande och roligt att gå på en anställningsintervju men för att lyckas riktigt bra och för att få jobbet så finns det en hel del att tänka på.

Förbereda sig välsss

Detta kan kanske låta lite självklart men det är inte självklart för alla. När det kommer till att förbereda sig så handlar det om att ha sökt information om företaget man ska på intervju hos samt om positionen man vill ha. Men det handlar också om att gå igenom tänkbara frågor som kan ställas.

Rätt klädsel

Oavsett vad man ska på för anställningsintervju så är det viktigt att tänka på hur man klär sig. Även om det är mer acceptabelt att ha jeans idag så är det inte att rekommendera för en jobbintervju.

Positiva svar

När det kommer till att svara på intervjufrågor så är det bra om man har förberett sig väl. Det kan handla om att ha vissa svar och stödord nerskrivna för att underlätta för en. Det viktiga är att man betonar jaget och hur bra man är som person utan att trycka ner andra. Samtliga svar ska vara positiva, och intervjuaren kommer försöka att få en att säga något negativt och sedan få en att fortsätta i det spåret, så det gäller att se upp. Om de till exempel frågar om en chef man haft så ska man säga att man tyckte om personen och att allt var bra, även om chefen var en idiot.

Frågor som faller fel hos en själv samt misstag man gjort och dåliga erfarenheten man har kan man berätta om, men alltid vända det till något bra och positivt.

Ställ frågor

Det är väldigt viktigt att ställa frågor för det visar att man är påläst och intresserad. Frågorna behöver inte vara avancerade utan kan vara i stil med att man vill veta hur en normal arbetsdag ser ut, hur teamet är uppbyggt och liknande frågor.

Var artig och trevlig

Att vara artig och trevligt samt att ha ett vårdat språk är otroligt viktigt under en arbetsintervju.